سفارش تبلیغ
صبا ویژن

همه چیز درباره درمان خانگی جوش صورت

درمان جوش صورت پروسه‌ای است که به دفعات متعدد در زندگی با آن مواجه هستیم. جوش زدن در صورت و بدن در سنین نوجوانی و جوانی به دلیل تغییرات هورمونی بدن به اوج خود میرسد اما در ساایر سنین و به دلایل مختلف نیز ممکن است با آهن مواجه شویم. بسیاری از افراد به محض مواجه شدن با جوش صورت به دنبال راهی براغی درمان آن هستند اما اولین نکته هنگام ایجاد جوش در صورت یا بدن شناخت علت آن است. استرسٍ رژیم غذایی نامناسب، عوامل ژنتیکی، آلودگی‌های محیطی، استفاده از لوازم آرایش نامرغوب و بی‌کیفیت و برخی بیماری‌ها مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک، برخی مشکلات کبدی و گوارشی از عمده دلایل ایجاد جوش در صورت یا بدن است. اگر بیماری‌های گفته شده باعث جوش صورت باشد درمان‌های خانگی جوش صورت تاثیر زیادی در بهبود آن‌ها نداشته و برای درمان تخصصی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید اما اگر سایر عوامل گفته شده سبب جوش در صورت یا بدن شده باشند میتوانید علاوه بر کنترل علت جوش از روش‌های درمانی گفته شده در ادامه این مقاله استفاده کنید.

چرا جوش می‌زنیم؟

به طور کلی متخصصان پوست 4 عامل را به عنوان دلایل اصلی بروز آکنه شناسایی کرده‌اند:

  • تولید بیش از حد چربی
  • فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست مسدود شوند
  • باکتری ها
  • فعالیت بیش از حد نوعی هورمون (آندروژن ها)

سایر عوامل تاثیر گذار بر جوش صورت

هورمون ها

تغییرات هورمونی که معمولا در سنین بلوغ برای دختران و پسران رخ می‌دهد باعث ایجاد آکنه می‌شوند. اما تغییرات هورمونی مختص دوران بلوغ نیست و می‌تواند در دوران بارداری یا در زمان مصرف داروهای‌خاصی رخ بدهد و سبب ایجاد یا تشدید جوش صورت شوند.

داروهای خاص

داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیوم نیز می توانند وضعیت آکنه را بدتر کند.

رژیم غذایی

مطالعات نشان می دهد برخی مواد غذایی از جمله شیر و غذاهای غنی از کربوهیدرات ها مثل نان، شیرینی و چیپس ممکن است آکنه را بدتر کند.

رژیم غذایی

استرس

استرس ممکن است باعث وخیم تر شدن آکنه شود.

درمان جوش صورت

با توجه به اینکه جوش صورت انواع و علل مختلفی دارد پیشنهاد ما این است که قبل از هرگونه اقدام برای درمان این عارضه، به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا پزشک بر اساس نوع جوش و علت بروز آن را تشخیص دهد و متناسب با آن نوع درمان را مشخص کند.

معمولا پزشکان برای درمان جوش صورت استفاده از محصولات ضد جوش مانند ماسک ضد جوش درمان‌های کلینیکی مانند لیزر را پیشنهاد می‌کنند ولی در صورت تشخیص پزشک و اجازه او می‌توانید از درمان‌های مکمل خانگی نیز بهره ببرید که چند نمونه از آن‌ها را در ادامه برای شما بازگو می‌کنیم.

روغن درخت چای

روغن درخت چای، یک ماده‌ی ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است؛ به این معنی که ممکن است پروپیونی باکتریوم آکنه (باکتری ایجاد کننده‌ی آکنه) را از بین ببرد. خواص ضد التهابی روغن درخت چای به صورتی است که می‌تواند تورم و قرمزی جوش‌ها را نیز کاهش دهد.

شما می‌توانید عصاره‌ی درخت چای را به صورت کرم، ژل یا اسانس روغنی، روی آکنه‌هایتان بمالید. اگر از اسانس روغنی استفاده می‌کنید، ابتدا آن را در یک روغن حامل رقیق کنید.

گیاه نارون کوهی

1 قاشق غذاخوری پوست نارون کوهی را به مدت 30 دقیقه در یک فنجان آب خیس کنید. سپس مخلوط را روی اجاق گاز گذاشته تا به جوش بیاید. پس از آن، حرارت را کاهش داده تا به مدت 10 دقیقه (به صورتی که در ظرف را گذاشته‌اید) بجوشد.

سپس مخلوط را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دیگر مانده تا خنک شود. مایع را صاف کرده و در ظرف دربسته‌ای نگهداری کنید. شما می‌توانید از این ماده 1 تا 2 بار در روز (یا به صورت دلخواه) با استفاده از توپ پنبه‌ای روی پوست تمیز، استفاده کنید.

اگر تهیه و یا استفاده سنتی از این گیاه برایتان سخت است، می توانید از ژل، دستمال مرطوب و سایر محصولات که حاوی نارون کوهی هستند، استفاده کنید.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا، یک ماده‌ی طبیعی مومی بوده که از دانه‌های درختچه جوجوبا استخراج می‌شود. مواد مومی موجود در روغن جوجوبا به ترمیم پوست آسیب دیده کمک می‌کند؛ به این معنی که این مواد می‌توانند در تسریع بهبود زخم‌ها (از جمله آکنه و آسیب‌های ناشی از آن) نیز موثر باشند.

برخی از ترکیبات موجود در روغن جوجوبا ممکن است به کاهش التهاب پوست کمک کنند؛ به این معنی که آن‌ها می‌توانند قرمزی و تورم اطراف جوش‌ها، جوش‌های سر سفید و سایر ضایعات پوستی ملتهب را کاهش دهند.

سعی کنید اسانس روغنی جوجوبا را با ژل، کرم یا ماسک صورت خاک رس مخلوط کرده و آن را روی آکنه بمالید. در غیر این صورت، چند قطره روغن جوجوبا را روی پنبه ریخته و به آرامی روی آکنه‌ها مالش دهید.

روغن زیتون

این روزها خواص روغن زیتون برای هیچ کس پوشیده نیست. این روغن نه تنها برای سلامت بدن مفید است، بلکه یک درمان خانگی جوش صورت هم به حساب می‌آید. از آنجایی که روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان و ضد التهاب است به درمان جوش کمک می کند.

زمانی که پوست مرطوب است جوش و جای آن، سریع‌تر از زمانی که پوست خشک است، بهبود پیدا می‌کند. روغن زیتون برای این موضوع عالی است چراکه موجب آبرسانی پوست می‌شود. این روغن منافذ پوست را نمی‌بندد. البته، اگر به خوبی آن را پاک کنید.

2 قطره روغن زیتون را به صورت خوب بزنید. سپس، یک حوله‌ی گرم و مرطوب را به صورت خود بزنید تا منافذ آن را باز کند و روغن وارد پوستتان شود. در پایان، صورت خود را با آب گرم و یک پد خشک تمیز کنید. اگر هنوز روغنی روی پوست باقی مانده است، به آرامی جذب خواهد شد.

منبع: https://omigo.ir/post/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AC%D9%88%D8%B4-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-6shw