کدام موادغذایی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد؟
به خاطر آورده نشدن از طرف نزدیکان و عزیزان و فراموش شدن خاطرات مشترک از طرف آنها تجربه ای دردناک از طرف کسانی است که اطرافیانشان دچار آلزایمر پیشرفته شده اند. آلزایمر یا فراموشی یکی از شایع ترین اختلالات مغزی است که احتمال ابتلا به آن با افزایش سن افزایش مییابد زوال عقل دارای مراحلی است که در اکثر مواقع به ترتیب اتفاق میافتد. در ابتدا و در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر علائمی مانند فراموشی مکالمات اخیر، قرار دادن اشیا در جای اشتباه و ... محتمل است. تشخیص ابتلا به آلزایمر در این مرحله عموما به سختی ممکن است. در مرحله میانی ابتلا به فراموشی فرد مبتلا دچار علائمی مانند مشکل در تکلم، خواب آشفته و ... میشود و نهایتا در مرحله آخر علائمی مانند مشکل در بلع، از دست دادن تدریجی قدرت تکلم و ... ظاهر میشود. عواملی چون جنسیت، رژیم غذایی و ژنتیک در احتمال ابتلا به آلزایمر تاثیرگذار است.
علائم بیماری آلزایمر
تخمین زده میشود از حدود 50 میلیون نفر در سراسر جهان که به زوال عقل دچارند، 60 تا 70 درصد به بیماری آلزایمر مبتلا باشند. علائم بیماری آلزایمر بهکندی پیشرفت میکند و این روند سالها طول میکشد. گاهی اوقات این علائم با سایر بیماریها اشتباه گرفته میشود و حتی ممکن است تا رسیدن به سنین بالا به عنوان علائم بیماری آلزایمر درنظر گرفته نشود.
سرعت پیشرفت علائم بیماری آلزایمر برای هر فرد متفاوت است. در برخی موارد، وجود بیماریهای دیگر میتواند علائم آلزایمر را تشدید کند. این بیماریها عبارتند از:
- عفونتها
- سکته مغزی
- هذیان و آشفتگی روانی
مواردی دیگر، مانند استفاده از برخی داروها نیز ممکن است علائم زوال عقل را تشدید کند.
اگر علائم آلزایمر در فرد مبتلا بهسرعت رو به وخامت برود، پزشک باید بیمار را معاینه کند تا بتواند علائم را مدیریت کند. تشدید علائم بیماری آلزایمر، ممکن است به دلایلی برگردد که قابل درمان است.
عسل؛ یکی از مواداغذایی ضد آلزایمر
مطالعات نشان میدهند عسل ممکن است خاصیت ضد افسردگی، ضد تشنج و ضد اضطراب داشته باشد. نتایج برخی از مطالعات نشان دادهاند عسل به پیشگیری از اختلالات حافظه کمک میکند.
رویکردهای علمی اخیر، عسل را یک داروی مکمل و جایگزین قوی برای مدیریت و درمان چندین بیماری از جمله برخی از اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، بیماری هانتینگتون (بیماری تخریب پیشرونده سلولهای مغز) و اماس معرفی کردهاند.
با استفاده از دارچین خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهید
دارچین یکی از ادویههای خوشطعم و پرکاربرد است که خواص بسیار زیادی از جمله خاصیت چربیسوزی، کنترل دیابت، کاهش کلسترول خون و ... دارد. این ادویه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. ترکیبات قوی آنتی اکسیدان نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی دارد. از دیگر خواص دارچین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیماری آلزایمر
- پارکینسون
- سرطان
- اچآیوی (HIV)
- عفونت
- پوسیدگی دندان
- آلرژی (حساسیتها)
- سندرم متابولیک
- فشار خون بالا
آویشن؛ گیاه دارویی پرخاصیت
آویشن یکی از گیاهانی است که به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها کارببرد دارد. این گیاه دارای خواص بسیار زیاد پزشکی و خواصی برای پوست و مو است. مصرف این گیاه میتواند سبب افزایش رشد مو، درمان عفونت های قارچی، درمان آتوپیک و ... شود. در ادامه کاربردهای پزشکی گیاه آویشن ذکر شده است.
- آکنه
- تبخال
- درماتیت (التهاب پوست)
- ریزش مو
- بوی بد دهان
- التهاب لثه
- برفک دهان
- التهاب لوزه
- التهاب حنجره (لارنژیت)
- عفونت گوش
- گلودرد
- سرماخوردگی
- سرفه
- سیاهسرفه
- برونشیت (التهاب پوشش مجاری تنفسی)
- نفخ شکم
- اختلال در عملکرد کبد
- مشکل در دفع ادرار
- عفونت مجاری ادراری
- اسهال
- کولیک
- گرفتگی عضلات (مانند درد شکم ناشی از قاعدگی)
- التهاب مفاصل (آرتریت)
- سندرم پیش از قاعدگی
- سیاتیک
- اضطراب
- زوال عقل (دمانس)
تجربه شما درباره رژیم غذایی مرتبط با آلزایمر
همانطور که گفته شد برخی موادغذایی میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر ار کاهش دااده و یا از سرعت پیشرفت ان بکاهند. اگر شما نیز ماده یا رژیم غذایی خاصی راغ برای این منظور میشناسید لطفا آن را با ما درمیان بگذارید.
منبع: https://lafarrerr.com/blog/alzheimers-disease-symptoms/