سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علائم، انواع و روش های تشخیص و درمان پسوریازیس

ظاهر قرمز و فلسی پوست در حالی که پوست دچار پوسته پوسته شدن شده است نشان از وجود یک بیماری پوستی به نام پسوریازیس می دهد. این بیماری برای کسی که آن را داراست و به آن مبتلاست می‌تواتد بسیار آزاردهنده باشد. از بدی های این بیماری میتوان به مزمن بودن آن اشاره کرد. بیماری پسوریازیس از آن جهت مزمن است که درمان قطعی ندارد و شما تنها باید به کاهش و از بین بردن علائم آن اکتفا کنید. شما باید به طور مداوم تحت نظر پزشک باشید و از داروهای خوراکی و موضعی خاصی به طور مرتب استفاده کنید تا دوباره علائم پسوریازیس روی پوست شما ظاهر نشود.

بسیاری از اوقات افراد مبتلا به این بیماری دچار کلافگی می شوند زیرا باید دائما و در هر حالتی از این داروها استفاده کنند. همچنین احتمال گوشه گیری و افسردگی در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بالاست، زیرا ظاهری که روی پوست آنها ایجاد می شود سبب کاهش اعتماد به نفس این افاد شده و کم کم این افراد از جامعه دوری کرده و گوشه گیری را ترجیح می دهند. پس حتما حواستان به این افراد باشد.

درادامه درباره ماهیت و علائم و انواع بیماری پسوریازیس مطالبی را خدمت شما عزیزان عرض خواهم کرد.

پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است

بیماری پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس از دسته بیماری های خود ایمنی شناخته می شود. طبق مقاله ویکی پدیا ، بیماری خود ایمنی به دسته‌ای از بیماری‌ها گفته می‌شود که بر اثر خودایمنی ایجاد شوند. بیماری خودایمنی هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز می‌کند بیماری‌های خودایمنی می‌توانند اندام‌ها و بافت‌هایی از جمله گلبول‌های سرخ خون، عروق خونی، غده تیروئید، لوزالمعده، عضلات، مفاصل و پوست را درگیر کنند.

درباره پسوریازیس نقص خود ایمنی به این صورت است که گلبول های سفید و به ویژه دسته لنفوسیت های T  شروع به از بین بردن سلول های پوستی می کنند. سلول های پوستی نیز در واکنش به این موضوع و برای جبران شروع به تکثیر می کنند. در نتیجه این تحرکات، بیماری پسوریازیس با علائمی نظیر پوسته پوسته شدن بروز پیدا می کند. 

سوالات متداول

اما برخی سوالات متداول درباره بیماری پسوریازیس وجود دارد. در ادامه سعی میکنم به برخی از این سوالات پاسخ دهم.

آیا پسوریازیس خطرناک است؟

پسوریازیس اصولا بیماری خطرناکی نیست ولی اگر بگذارید که علائم تشدید شود بیش از همه خودتان آسیب می بینید. پس بهتر است در صورت بروز علائم و ابتلا به این بیماری هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و روند درمان را آغاز کنید. اما در گونه های بسیار نادر این بیماری که با تاول همراه است ( اریترودرمی) اگر دیر اقدام به درمان کنید می تواند حتی خطر مرگ شما را تهدید کند.

آیا پسوریازیس یک بیماری ژنتیکی است؟

پسوریازیس بیماری ژنتیکی نیست. یعنی بسیاری از افراد وجود دارند که مبتلا به این بیماری هستند بدون اینکه پدر و مادر و آشنایان آنها به این بیماری مبتلا بوده باشند. اما باید به این نکته که طبق مقاله ای که اخیرا در سایت webmd منتشر شده است ، سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی می تواند شانس ابتلای فرد به پسوریازیس را تا 50 درصد بالا ببرد.

آیا درمان خانگی موثر است؟

باید به شما بگویم که همه چیز درباره درمان پسوریازیس بستگی به نظر پزشک دارد. ولی معمولا پزشکان از این روش به تنهایی استفاده نمی کنند و از کورتون ها و داروهایی که سبب کاهش التهاب می شوند برای کنترل علائم پسوریازیس استفاده می کنند. اما برخی پزشکان نیز در کنار این داروها و درمان های دارویی ، یک سری روش های خانگی را نیز برای فرد مبتلا تجویز می کنند.

آیا پسوریازیس کودکان را نیز درگیر می کند؟

بله. پسوریازیس سن و سال نمی شناسد و در نوزادان 6 ماهه نیز این بیماری دیده شده است. اما روند درمان در پسوریازیس کودکان متفاوت از بزرگسالان می باشد.

پسوریازیس انواع مختلفی دارد

علائم پسوریازیس

مهم ترین نشانه بیماری پسوریازیس ظاهر پوسته پوسته سطح پوست مخصوصا در نواحی زانو و آرنج است. یک نکته مهم این است که بیماری های اگزما و پسوریازیس تقریبا دارای علائم مشابهی هستند و تشخیص نوع بیماری پوستی که فرد به آن مبتلاست فقط و فقط مختص به پزشک است.

اما به جز ظاهر فلسی و پوسته پوسته، پوست شما دچار قرمزی و خارش نیز می شود. 

انواع بیماری پسوریازیس

بر اساس مقاله پسوریازیس سایت لافارر ، پسوریازیس پلاکی شایع ترین نوع پسوریازیس است که تقریبا بیش از 80 درصد افراد مبتلا به این بیماری، مبتلا به نوع پلاکی آن هستند. در کنار پسوریازیس پلاکی، پسوریازیس گوتات، معکوس، بوسچولار و اریترومی نیز از دیگر انواع پسوریازیس هستند.

پسوریازیسی ک در آرنج و زانو علائم خود را نمایان می کند از نوع پلاکی است.

تشخیص و درمان پسوریازیس

تشخیص و درمان پسوریازیس کار پزشک متخصص است. پزشک متخصص با توجه به علائم موجود و گاهی اوقات با نمونه برداری از پوست تشخیص می دهد که علائمی که روی پوست شما ظاهر شده از نشانه های بیماری پسوریازیس است یا خیر. همچنین نوع پسوریازیس را نیز تشخیص می دهد و متناسب با آن اقدام به تجویز دارو درمان های مفید می کند.

برای کنترل علائم پسوریازیس معمولا از پمادهای حاوی کورتون استفاده می شود تا التهاب را کاهش دهد.